H-8790 Zalaszentgrót, Május 1. út 23.
Telefon: +36-70/420-0178   E-mail: uniferro@uniferro.hu
Fax: +36-83/361-869
 

Gőzkazánok

gőzkazánokAz UG típusú gõzkazánok a legújabb fejlesztésû, háromhuzatú kazáncsalád. A berendezések hegesztett acéllemez kazánok, átmenõ lángcsõvel és füstcsövekbõl álló konvektív huzamokkal. A kazánok elsõ és hátsó fordítókamrája hûtés nélküli, szigetelt kivitelû. A berendezés ellenõrzését és beszabályozását a tûztér és a víztéroldali búvónyílásnak, valamint a mérési helyeknek köszönhetõen pontosan, rövid idõ alatt el lehet végezni. A tisztítás megkönnyítésére a csõfalak mindkét oldalról a szervízajtó kinyitását, illetve eltávolítását követõen hozzáférhetõek. A rendkívül alacsony tûztér terhelés, alacsony szennyezõanyag kibocsátást eredményez.

A vastag hõszigetelésnek és a fordítókamrák szigetelésének köszönhetõen alacsony a kazán sugárzási vesztesége. A kazán alapkivitelben tartalmazza az idõszakosan felügyelt kazánüzemhez szükséges valamennyi csonkot. Az UG típusú gõzkazánok mind megjelenésben, mind mûszaki paramétereikben messzemenõen megfelelnek a kor követelményeinek, az érvényes elõírásoknak és teljesítik az EU által megkövetelt normákat is. A gőzkazánok CE megfelelőségi tanusítvánnyal kerülnek kiszállításra.

alt

UG gépkönyve

.

Gőzkazángyártás

Az első gőzkazánok a gőzgépekkel együtt jelentek meg, azonban napjainkra a kezdeti szerkezetek jelentős változásokon és modernizálódáson mentek keresztül a technológia fejlődésével és az ipari és gyártási igényeknek megfelelően. A gőzkazánok elengedhetetlenek az ipar egyes szekcióiban a különböző gyártófolyamatok során.

A mai modern gőzkazánok a nagy nyomásnak és hőnek ellenálló acélból készülnek, hőforrásukat pedig leggyakrabban fa, szén, olaj és földház elégetésével biztosíthatják, továbbá modern elektromos működtetésű rendszerek is elérhetőek a piacon.

Gőzkazánok alkalmazási területei:

  • Vegyipari folyamatok
  • Gépek hajtása, működtetése
  • Épületek fűtési rendszere

Cégünk sok éves tapasztalattal, a legmodernebb technológiákkal gyárt minőségi gőzkazánokat az adott felhasználási terület igényeinek megfelelően. Amennyiben innovatív és időtálló berendezésre van szüksége, melyek minden előírásnak és követelménynek maximálisan megfelelnek, tekintse meg weboldalunk kínálatát, valamint bővebb tájékoztatásért és információkért keressen minket elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

.

A gőzkazánokról bővebben

A gőzkazán olyan berendezés, amely tüzelőanyagot éget el és az égés során felszabaduló hő energiáját hasznosítja, úgy, hogy a vízből gőzt fejleszt. A gőzkazán egyik legfontosabb része ezért a tüzelőberendezés.

Az egyik legrégebbi és ezért ma már elavultnak számító gőzkazán a hengeres fajta. Ma már ezeknél sokkal bonyolultabb kazánokat gyártanak, melyek felépítése egy összetettebb edény- és csőrendszernek felel meg.

Ahhoz, hogy a gőzkazánok működését közelebbről megismerjük, ismernünk kell a fűtőfelület részeit, ezek az előmelegítő, elgőzölögtető és a túlhevítő rész. Nagynyomású berendezéseknél az elgőzölögtető felület kisebb a többihez képest. A kazánnyomás optimális értékének eléréséhez összhangban kell tartani a tüzelést és a gőzfogyasztást.

A manapság használatos, korszerű gőzkazánok már vízcsövesek, melyek előnye, hogy az eddigieknél magasabb nyomáson is alkalmazhatók. Ezeknek a kazánoknak az a sajátossága, hogy a fűtőfelület jelentős részét vízzel átjárt csövek alkotják.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha modern és megbízható kazánokra van szüksége!