H-8790 Zalaszentgrót, Május 1. út 23.
Telefon: +36-70/420-0178   E-mail: uniferro@uniferro.hu
Fax: +36-83/361-869
 

Gyorsgőzfejlesztők

GyorsgőzfejlesztőkA dugattyús szivattyúknál alacsonyabb áruk és szervízigényük miatt szinte kizárólag centrifugális szivattyúkat használnak kazántápszivattyúnak az üzemeltetõk.

A gyorsgõzfejlesztõket hagyományosan dugattyús szivattyúval látják el és kétfokozatú égõvel, valamint vízátfolyás szabályozóval szereli, amely többé-kevésbé egyenletes gõztermelést biztosít a pillanatnyi igényeknek megfelelõen kapcsolgatva a két fokozat között. Emiatt a vezérlõ és szabályozó alkatrészek aránytalanul rövid idõ alatt elhasználódnak. Ilyen gõzfejlesztõ használatánál általánosak a viszonylag magas költséggel járó szervizek, és közös jellemzõjük a gõz magas víztartalma, ami sok gondot okoz a felhasználónak.

A kifejlesztett Kazánvezérlõ Egység ( Boiler Management Unit – BMU ) alkalmazásával lehetségessé vált, hogy lecseréljük egy részét ezeknek a gyorsan kopó alkatrészeknek, így a gõzfejlesztõket dugattyús szivattyú helyett centrifugális szivattyúval szereljük. A BMU elõnyeit nemcsak a közvetlen költségekben lehet mérni, hanem a jobban testre szabható gõzminõségben és az elõállított gõz víztartalmában is, mely akár 5 % - nál is alacsonyabb.

Miért jó a gyorsgőzfejlesztő?

Egy jó gyorsgőzfejlesztőt használat közben kis nyomásingadozás jellemez, jó minőségű gőzt termel, kivitelezése kompakt és ideális esetben minden szükséges kiegészítőegység megtalálható rajta. Egy függőleges felépítésű gyorsgőzfejlesztő nem igényel sok helyet, alacsony üzemi tömegének és integrált talpazatának köszönhetően pedig könnyedén és gyorsan felállítható.

Egy gyorsgőzfejlesztő számos különböző területen alkalmazható. Minden olyan technológiához optimális, melynek során középnyomású telített gőzre van igény, mint például a vasalástechnika, a textiltisztítás vagy a gőzfürdők. A gyorsgőzfejlesztő egy többszörösen és spirálosan szakaszolt csőkígyóból áll, és a tápvíz ebben a csőkígyóban a láng körül áramolva halad, hogy aztán telített gőz formájában távozzon az eszközből.

Ahogyan nevükből is értelemszerűen kiderül, ezek a szerkezetek gyorsan képesek gőz előállítására, a felfűtés nagyjából három percet vesz igénybe.

Ha igazán jó gyorsgőzfejlesztő vásárlásán gondolkodik, akkor nálunk a legjobb helyen jár!

gyorsgőzfejlesztő

Tudnivalók a gyorsgőzfejlesztő felépítéséről

A gyorsgőzfejlesztőkben telített gőz található, melynek előállítása egy hosszú folyamat eredménye.

A gyorsgőzfejlesztőben lévő tápszivattyú a már lágyított, gáztalanított és előkezelt vizet a berendezés csőkígyójának elgőzölögtető szakaszába juttatja. A tápvíz ezen a ponton telített hőmérsékletig felmelegszik, majd ezt követően elgőzölög, így a gőzszárítóba kerül. Nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű legyen a tápvíz.

A gyorsgőzfejlesztő leggyakoribb felépítése a henger alakú kazánköpeny, amiben egy acél csőspirál helyezkedik el, ez segít felmelegíteni a tápvizet. A csőspirál befolyásolja a gyorsgőzfejlesztő típusát, elhelyezkedésétől függ, hogy a gyorsgőzfejlesztő fekvő vagy álló felépítésű.

Az álló gyorsgőzfejlesztő több előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mint a fekvő változat, ám a döntést számos tényező befolyásolja. Az álló gyorsgőzfejlesztőnél lehetőség van a csőspirál feszültségmentes felfüggesztésére, emellett minden szennyeződés el tud távozni a rendszerből és dugulás sem jelentkezik a csőhajlatoknál.

Szakmai kérdésekkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos részletes tájékoztatásért bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

gyorsgőzfejlesztő

 

Miért előnyös választás a gyorsgőzfejlesztő?

Mindannyiunkra igaz, hogy az élet minden területén törekszünk az optimális megoldásokra, folyamatosan keressük a jobbat, minőségibbet. Különösen jellemző ez a munkánkra, ahol bizonyos területeken fontos kérdés ilyen tekintetben a kazán.

A gyorsgőzfejlesztők abból a szempontból előnyösebbek a gőzkazánoknál, hogy a kisebb víztérfogatuk kedvezőbb működést tesz lehetővé. Így ezzel a berendezéssel gyorsabban felfűthető a víz, vagyis alacsony a reakcióideje és sokkal több sugárzási és felfűtési energia is megspórolható a működtetésével. Emellett a gyorsgőzfejlesztőre igaz az is, hogy a kevesebb energia mellett kevesebb helyet is foglal, a telepítés pedig nem igényel nagy átalakításokat, átépítést, egyszerűen telepíthető berendezés. Ezeknek a pozitív tulajdonságoknak köszönhetően a gyorsgőzfejlesztő kisebb hely- és energiaigényű vállalkozásokban is kiválóan megállja a helyét, de akár magán jellegű célokra is nagy sikerrel felhasználható.

Keressen fel minket, és tudjon meg többet termékeinkről, megadott elérhetőségeinken, kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseire!

gőzkazánoknál

 

Mi a különbség a gőzfejlesztő és a gőzkazán között?

Technológiai szempontból a két rendszer közötti különbség a gőz előállításának módjában van.

A gőzkazánnál a gőz úgy keletkezik, hogy a víztérben füstcsövek futnak, melyeknek magas hő kibocsátásuk miatt keletkezik a gőz, ami a víztér felett egy gőztérben gyűlik össze, és azt vezetik el. A gőzfejlesztőnél pedig középen van egy tűztér, ami körül vízcsövek futnak, és az ezekben keletkező nagynyomású, telített gőzt vezetik el.

Azonban nem csak ebben tér el a két megoldás. A hagyományos gőzkazánokat ugyanúgy technológiai gőzellátásra használják, mint a gyorsgőzfejlesztőket, de ahogy megindult a technikai fejlődés, a gázkazánok egyes esetekben elavulttá váltak. Miért?

Mert nincs szükség annyi gőzre, mint amennyit a kazán termel, mert például már nem fűtenek gőzzel, így a gőzkazán összhatásfoka rosszabb a sugárzási, vagy indítási veszteség miatt. A másik nagy különbség a felfűtési időben van. Míg a gőzkazánnak legalább húsz perc kell, hogy felmelegedjen, addig a gyorsgőzfejlesztőknek elég 3 perc.

Ha Önnek is korszerű megoldásra van szüksége, tekintse meg gyorsgőzfejlesztőinket, és bátran forduljon hozzánk felmerülő kérdéseivel!

gyorsgőzfejlesztő

 

IS gépkönyve