H-8790 Zalaszentgrót, Május 1. út 23.
Telefon: +36-70/420-0178   E-mail: uniferro@uniferro.hu
Fax: +36-83/361-869
 

Önhordó kémények

Önhordó kéményekAz UNIFERRO Kazán-, és Gépgyártó Kft. kazánok, kazánházi berendezések és ehhez kapcsolódó kiegészítő berendezések gyártásával foglalkozik. Ennek a gyártmányprofilnak szerves része az önhordó acéllemez kémények gyártása. Az általunk ajánlott kémények saválló acél haszoncsővel és külső, önhordó szénacél köpennyel kerülnek legyártásra. A külső palást Fe 235B anyagminősítésű szénacél, szemcseszórt felülettel és háromréteg festéssel a kért színre. A belső, haszoncső DIN 1.4571 minőségű saválló acélból készül plazmahegesztéssel. A kémény ásványgyapot belső hőszigeteléssel kerül legyártásra. A teljes kéménymagasság készülhet egyben, vagy a szállítás megkönnyítésére a megrendelő által kért hosszúságú tagokból, a helyszínen összecsavarozható kivitelben. Abban az esetben, ha a kéményben, üzemi állapotban nem lép fel kondenzáció a vonatkozó szabvány szénacél haszoncső alkalmazását is lehetővé teszi. Ebben az esetben a belső palást a teherhordó szerkezet, melyet kívülről ásványgyapot szigetelés és alumínium, vagy horganyzott lemezborítás takar.

A kémény tartozékát képezi a beton alapba kerülő lehorgonyzó szerelvény, az alsó tisztító ajtó, a Meidinger tárcsa és a csapadék kivezető cső. A kéményre a telepítésnek megfelelő kivitelű hágcsó és igény esetén emisszió mérőhely is készül.

A kéményhez kapcsolódó füstcsatornát igény esetén a felállítást követően munkatársaink a helyszínen felmérik és rövid időn belül fel is szerelik.

A kémény kialakítása a megrendelő igényeinek megfelelően történik.

 

Az önhordó kémény előnyeiről

Az önhordó kéménynek főleg gyárak és ipari épületek esetében van létjogosultsága, ahol a kéménynek különleges követelményeknek kell megfelelnie, éppen ezért speciális kialakítással történik kivitelezése. Előnyeinek listája igen hosszú és meggyőző.

  • A külső réteget képző szénacél cső tökéletesen korrózióálló, a belső köpenycső acélcső pedig saválló kialakításban készül.
  • Az alapozási igénye nem sokkal nagyobb a köpenycső átmérőjénél.
  • A két cső között minőségi és környezetbarát szigetelőanyag, ásványgyapot található.
  • Nevéből eredeztetően nem igényli külső vasszerkezet megtámasztását.
  • A külső és belső acélcső közötti rés elegendő ahhoz, hogy a belső felületek ellenőrizhetők legyenek.
  • Az önhordó kémény tetején kilengés-gátló szerkezet van, amely védi a szerkezetet a szélterheléstől.
  • Telepítése meglehetősen gyors.
  • Hagyományos tégla vagy beton gyárkémények, ipari kémények, központi kémények és erőművi kémények, valamint hagyományos fémkémények és acélkémények kiváltására alkalmas.

Önhordó kémény rendelése esetén az Ön igényeinek megfelelően igyekszünk a legmegfelelőbb kivitelben megvalósítani kéréseit, tehát forduljon bátran az UNIFERRO Kft.-hoz!