Az ipari kazángyártás szakértője 1947 óta
 • angol
 • német
 • Magyar

UFA típusú biomassza tüzelésű kazán

A kazán speciális, tűzálló falazattal, többzónás égőtérrel és égési levegő előmelegítő rendszerrel kialakított tűztérből, és füstcsöves kialakítású hőcserélőből áll. A többzónás égési levegő bevezetés és az égési levegő előmelegítés biztosítja a tökéletes égést. A mozgó rostélyszerkezet és a robosztus kivitel alkalmassá teszi a berendezést magas hamu tartalmú tüzelőanyag eltüzelésére is

Kategória:

Leírás

Általános bemutatás

Társaságunk Magyar gyártmányú, saját fejlesztésű berendezéseket gyárt, melyek műszaki tartalmukban a vezérlés és a tüzeléstechnikai paraméterek tekintetében felülmúlják az általánosan kapható olcsó külföldi berendezéseket. A technológia nem előre gyártott modulokból, hanem a megrendelő igénye alapján összeállított rendszerből épül fel, így a telepítés során nem kell olyan kompromisszumokat kötni, ami később az üzemeltetés során hátrányt jelenthet. A kazánüzem kialakításánál fontos szempont volt, hogy a kazánházba ne kelljen mélyedéseket (akna, szerelő alagút, stb) kialakítani, mivel a kazánház építészeti kialakításánál és a későbbi üzemeltetés során is ez problémát jelenthet.

Az ajánlott berendezés alkalmas fűrészpor, faforgács vagy aprított hulladék faanyagok automatikus elégetésére.

A kazán speciális, a rendelkezésre álló tüzelőanyagnak megfelelő kialakítású tüzelőberendezésből és hőcserélő egységből áll. A hőcserélő hegesztett szerkezetű, fekvő elrendezésű kazán, nagyméretű tisztító és szerviz ajtókkal.

A tüzelőberendezés tűzálló falazattal ellátott speciális kialakítású egység, mely a többzónás égési levegő bevezetésnek, és a levegő előmelegítő rendszerének köszönhetően kiváló tüzeléstechnikai paraméterekkel rendelkezik. A tüzelőberendezésbe beépített mozgó rostélyszerkezet biztosítja a tüzelőanyag tökéletes kiégését. A tüzelőberendezés hamu gyűjtő és kitároló rendszerrel rendelkezik.

A tüzelőanyag adagolása automatikusan, az elektromos vezérlőszekrénybe épített a PLC vezérlés felügyeletével történik, vagy üzemzavar esetén, az égőtér elején elhelyezett nagyméretű tűztérajtón keresztül manuálisan történhet. A vezérlőszekrénybe épített PLC a teljes kazánházi technológia felügyeletét ellátja, a silókitárolástól az égéstermék elvezetésig.

Az ajánlott kazánhoz rendelhető automata levegő lefúvásos csőtisztító rendszer, melynek köszönhetően a tisztítási ciklus jelentősen megnő. A kazán elpiszkolódását a beépített automatika jelzi a kezelőnek.

A kazánok Magyar tulajdonban lévő társaság, Magyar fejlesztésű, Magyarországon gyártott termékei!

A kazánok készülhetnek soros, vagy függőleges elrendezéssel.

A soros elrendezésnél a hőcserélő a tüzelőberendezéssel egytengelyben, a tüzelőberendezés folytatásában helyezkedik el. (Kisebb belmagasság szükséges, de nagyobb alapterületen helyezkedik el a kazántechnológia.)
Függőleges elrendezés esetén a hőcserélő a tüzelőberendezésre építve helyezkedik el. (Nagyobb belmagasság szükséges mint a soros elrendezésnél, de kisebb alapterületen helyezkedik el a kazántechnológia.)

A tüzelőanyag adagolás mindkét elrendezés esetében történhet csigarendszeren keresztül, illetve hidraulikus adagolással.

Vállaljuk egyedi biomassza alapú tüzelőanyagok tüzeléstecnikai vizsgálatát a telephelyünkön üzemeltetett mintaberendezéssel. A vizsgálat eredményei alapján egyedi fejlesztésű berendezés gyártására és telepítésére is vállalkozunk.

Biomassza kazánok előnyei

Napjainkban a biomassza kazánok korszerű alternatívát nyújtanak a takarékos és környezetbarát energiafelhasználásra.

 • Ezek a modern berendezések az alábbi tüzelőanyagokkal működtethetőek:
  • tűzifa apríték (erdei lágy- vagy keménylombos erdőkből előállítva, fűrészüzemi hulladékokból, illetve lágyfa-energiaültetvényekből előállítva),
  • fűrészpor (fűrészipari melléktermék),
  • szalma,
  • energiafű,
  • ezekből előállított pellet.
 • A fűtőanyag előre beszerezhető a gyártóktól, de mezőgazdasági, illetve egyéb szerves, éghető mellékterméket előállító vállalkozások, akár költségmentes működést is fenn tudnak tartani.
 • A biomassza kazán egyedi kialakításának köszönhetően környezetbarát, mivel működése során nem bocsát ki káros szén-dioxidot a környezetébe, ugyanakkor költséghatékony is, mert nem csak a karbantartása, de a működtetése is kedvező anyagi szempontból. Fenti kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja mekkora megtakarítást jelenthet egy biomassza tüzelésű kazán Önnek.
 • A biomassza kazán tüzelési hatásfoka 90% feletti és a teljesítménye is megbízhatóan szabályozható.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha modern és megbízható kazánokra van szüksége!