H-8790 Zalaszentgrót, Május 1. út 23.
Telefon: +36-70/420-0178   E-mail: uniferro@uniferro.hu
Fax: +36-83/361-869
 

Termékeink

Cégünk közel 70 éve van jelen a piacon, és ez idő alatt tökéletesen elsajátítottuk a kazánkészítés minden trükkjét. Bizonyosságot nyert számunkra, hogy a vevők elégedettsége a legfontosabb, ezt pedig csak kiváló minőségű berendezések gyártásával tudtuk kivívni.

Ezen óriási tapasztalatot megszerezve váltunk az IPARI KAZÁNGYÁRTÁS SZAKÉRTŐJÉVÉ!

Kazánjaink kizárólag a legkorszerűbb technológiával és a legmodernebb alapanyagokkal készülnek. A folyamatos technológiai és műszaki fejlesztéseknek köszönhetően lépést tartunk a piaci igényekkel és e versenyképességnek köszönhetően a hazai piac élvonalában foglalunk helyet.

Akár bojlerkazánra, biomasszakazánra, melegvíz kazánra, vagy termoolaj kazánra van szüksége, nálunk találja meg a legjobbat!

 

A puffer kazán jellemzői és előnyei

 

A szabályzás nélkül üzemelő vegyestüzelésű kazánok esetében a fa olyan módon ég el, hogy feleslegesen termelődik hő és ezáltal energia, amely elraktározására szolgál a puffer kazán, így később felhasználhatjuk ezt az energiát igényeink szerint.

A puffer kazán előnyei:

 • A felesleges energiatermelés helyett elraktározhatjuk a hőt.
 • A puffer tartálynak köszönhetően szabályozhatóvá válik a rendszer a kazán tüzelési megoldásnak megfelelően, így minimálisra csökkenthető az energiaveszteség.
 • A programozható termosztát működtetését lehetővé teszi, így a napszaknak, külső hőmérsékletnek és egyéni igényeinek megfelelően állíthatjuk és szabályozhatjuk a rendszert.
 • Az átmeneti időszakban gyakran nincs szükség a termelt hőenergia egészére, így képes eltárolni a felesleget és ezzel csökkentheti költségeinket a puffer kazán.

Válasszon Ön is minőségi, innovatív és praktikus puffer kazánt igényeinek megfelelően és tekintse meg weboldalunk további információit, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére, hogy Ön a legjobb konstrukciót alkalmazhassa a kívánt területen!

 

A gyorsgőzfejlesztők jellemzői és előnyei

 

A gyorsgőzfejlesztők a kényszeráramlású kazánok típusába tartozó berendezések, melyek elsődleges feladata a telített gőz előállítása (vízgőz előállítása).

A gyorsgőzfejlesztők jellemzői és előnyei:

 • A gyorsgőzfejlesztők különféle konstrukciókban készülhetnek a speciális felhasználási igényeknek megfelelően, például álló vagy fekvő kivitel, valamint minden esetben henger alakú kazánköpennyel ellátott rendszerekről van szó.
 • A kivitelezést számos szempont befolyásolhatja: gyártói sajátosságok, helyszíni adottságok, a mélyponti üríthetőség, stb.
 • A gyorsgőzfejlesztők vezérlése nyomáskapcsolókon keresztül megy végbe.
 • A fűtési lehetőségek széles palettán mozoghatnak: olaj- vagy gázégővel, valamint a kombináltégős és elektromos megoldás is igen elterjedt.
 • A gyorsgőzfejlesztők elsődleges előnye a gyors működés, melynek köszönhetően a rendszer akár 3 perc alatt is képes felfűteni, rugalmasan alakítható és biztonságosan működtethető berendezés, továbbá a beruházási költségek is igen kedvezőek.

Gyorsgőzfejlesztő rendszerekkel kapcsolatos bővebb információkért, valamint a gyártási szolgáltatásokkal kapcsolatban tekintse meg weboldalunkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

Miért válasszon gyorsgőzfejlesztő berendezést?

 

A gőz elavult energiaforrásként van napjainkban elkönyvelve. Újépítésű lakóparkok vagy társasházak esetében tényleg nem célszerű gőzt használni a fűtésre, hiszen léteznek erre energiatakarékosabb megoldások is. Azonban számos technológia létezik, amelynek elképzelhetetlen lenne megvalósulása gőzfejlesztés nélkül.

Mindennapi életben, kisebb üzemekben és olyan gyárakban, ahol kisebb mennyiségű (pár száz kg/óra) gőzmennyiség elegendő, gyorsgőzfejlesztő berendezés telepítése ajánlott. Előnyei közé sorolandó a nevéből kikövetkeztethető gyors felfűtési idő (3-4 perc), a könnyű és gyors telepíthetőség, a kis helyigény, nem igényel építészeti előkészületet, energiatakarékos és olcsón fenntartható.

A gyorsgőzfejlesztő lényegében egy régebbi berendezés korszerűbb rokona. A klasszikus nagyvízterű gőzkazánt is alkalmazzák még napjainkban, főleg olyan technológiáknál, melyek a gyorsgőzfejlesztő kapacitásánál több gőzt igényelnek, és szükség van az állandó mennyiségű gázpufferre.

Bármelyik gázfejlesztő megoldást választja, döntsön a minőség javára, és válassza az Uniferro termékeit!

 

A nyomástartó edények használatáról

 

A nyomástartó edény egy merevfalú edény, amely a környezeténél nagyobb nyomású folyadék, vagy gáz tárolására alkalmas. Általában nagyobb berendezés része, hengeres alakú, szénacél, vagy ötvözött acél az anyaga, esetleg könnyűfém, vagy műanyag.  Ezek az edények veszélyes üzemű berendezések, ezért tervezésük, gyártásuk, üzembe helyezésük szigorú ellenőrzés mellett megy végbe.

Mielőtt felállítanánk a nyomástartó készülékeket, például a légtartályt, vagy a vegyi anyag tároló edényt, mindenképpen létesítési és használati engedélyt kell kérni a területileg illetékes mérésügyi, és műszaki biztonsági hatóságtól, a balesetek elkerülése érdekében.

Ügyeljünk arra, hogy a létesítési dokumentáció elkészítése tervezői jogosultsághoz kötött. Csakis az engedélyek beszerzésével végezhető a nyomástartó berendezés telepítése, üzembe helyezése. Az üzembe helyezés során fontos végezni tömörségi, vagy hatósági nyomáspróbát. Továbbá állítsuk be pontosan a biztonsági szelepeket, és ellenőrizzük a tartály külső részét is. Időszakosan vizsgáljuk felül a nyomástartó edényeket.

A nyomástartó edények besorolása:                                                   

 • Kazán
 • Gáz töltetű csővezeték
 • Gáz töltetű nyomástartó edény
 • Folyadék töltetű csővezeték
 • Folyadék töltetű nyomástartó edény

Keressen meg minket, ha nyomástartó edényre lenne szüksége! Cégünk rövid határidőn belül megtervezi, és elkészíti Önnek igényei szerint.

 

A bojlerkazán – és amit tudni érdemes róla

 

A bojlerkazán acéllemezből, hegesztéssel készült, biztonsági szerelvényekkel ellátott kazán típus, melynek üzembe helyezése rendkívül egyszerű és gyors.

Felhelyezésekor a bojlerkazán álló helyzetben marad, így nem foglal sok helyet, ezért kisebb fürdőszobákba is könnyen felszerelhető. Hőmérsékletszabályozója automatikusan szabályozza a víz hőmérsékletét, így mindig a kívánt hőmérsékletű víz folyik majd a csapból.

Spóroljon a bojlerkazán segítségével!

A bojlerkazánt csőrendszer mellé közvetlenül szerelik fel, így a hőveszteség kiküszöbölhető. Amint kinyitja a csapot, már jön is a beállított hőmérsékletű, kellemes meleg, vagy forró víz, többé nem kell feleslegesen folyatni a vizet ahhoz, hogy felmelegedjen.

Döntsön Ön is a bojlerkazán mellett, és bízza a meleg víz ellátását több éves szakértelmünkre és profi szakembereinkre, hiszen mi kifejezetten kazánokra szakosodtunk, így garantáljuk a minőséget!

Hívja munkatársunkat bizalommal, vagy írjon nekünk és kérjen segítséget munkatársunktól!

Figyelem! Az itt felsorolt termékeink műszaki adatai csak tájékoztató jellegűek. Társaságunk a változtatás jogát fenntartja!

 

Hogyan válasszunk kazánt?

 

A kazánvásárlás sosem egyszerű feladat, hiszen nagyon sokféle létezik, és szerencsére nem kell minden nap vennünk. Íme, egy kis segítség, hogy milyen szempontokat érdemes megfontolni.

 • Milyen fajta energiát szeretnénk használni? Használható a gáz, szilárd éghető anyagok és az elektromos energia.
 • Milyen meglévő fűtési rendszerhez kell beilleszteni a kazánt? Radiátoros rendszerhez a kéményes gázkazánt vagy a turbós kazánt ajánljuk. A kondenzációs vagy hibrid kazán kiváló megoldás alacsony hőmérsékletű rendszerek esetében.
 • Csak fűtésre vagy meleg víz ellátására is használnánk a kazánt? Ha a meleg víz előállítására is használnánk, akkor három lehetőségünk van: kombi kazán, beépített tárolóval rendelkező kazán, vagy egy különálló indirekt tároló vásárlása. A kombi kazán hátránya, hogy nem azonnal áll rendelkezésre a meleg víz. Beépített tárolóval rendelkező kazán esetén azonnal meleg víz jön a csapból, viszont kicsit drágább. A különálló indirekt tárolót inkább több fürdőszobához, vagy jelentős mennyiségű meleg víz használatához javasoljuk.

Forduljon hozzánk bátran, ha kazánra van szüksége, munkatársaink készséggel segítenek, ha bővebb információra van szüksége!

 

A bojlerkazán előnyei

 

A bojlerkazán az egyik leggyakoribb melegvíz ellátó rendszer, amely megtalálható szinte minden otthonban és intézményben, ám fontos, hogy, amikor kazánt vásárolunk, feltétlenül utána kell néznünk az adott bojler típusának, hogy csakis minőségi terméket vásároljunk.

A bojlerkazán, kialakítás tekintve, acéllemezből készül, hegesztéssel, így biztosítva a tartós stabilitást még nagy igénybevétel esetén is. Formára állóhengeres küllem jellemzi, illetve alul és felül mélydomború edényfenékkel van ellátva.

A bojlerkazán előnye, hogy praktikus kialakításának köszönhetően, nem foglal jelentős helyet, így kiválóan alkalmas például a fürdőszobába, beszerelése pedig egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

A bojlerkazán használatánál további praktikum számunkra, hogy könnyedén beállíthatjuk a hőmérsékletét az igényeinknek megfelelően, így pedig rendkívül sokat spórolhatunk, hiszen kiküszöbölhető a nem megfelelő hőmérsékletű csapvíz felesleges folyatása.

Váltson Ön is bojlerkazánra és élvezze annak előnyeit!

 

A gyorsgőzfejlesztő működési elve

 

A gyorsgőzfejlesztő kazán egy olyan berendezés, amely telített gőzt állít elő. Általánosságban elmondható, hogy a gyorsgőzfejlesztő kazánok spirálosan, valamint többszörösen szakaszolt csőkígyóból állnak. A vízbetáplálás szempontjából fontos, hogy adott térfogatárammal rendelkező dugattyús szivattyút használnak. A méretezés során a víztérfogatáram úgy lett kialakítva, hogy az egész csőkígyó átfolyásánál biztosítva van a víz teljes elpárologtatása.

A gyorsgőzfejlesztő kazán előnye, mint ahogy neve is sugallja, alkalmas a gőz gyorsan történő előállítására. Természetesen nem utolsó szempont az sem, hogy a termék használata biztosítja a rugalmasságot, továbbá a folyamat működtetése nem tartozik a kifejezetten veszélyes munkakörök közé. Anyagi szempontból gyorsgőzfejlesztő kazán előnye vitathatatlan, hiszen lehetővé teszi a nagyobb vízterű kazánokkal szemben a kevésbé magas költségeket is.

Ha Ön is egy minőségi, masszív kialakítással rendelkező gyorsgőzfejlesztő kazánt szeretne vásárolni cége számára, akkor nálunk garantáltan a legjobb helyen jár! Tekintse meg a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinket és keressen minket bátran!

 

Mi mindenre alkalmas egy gyorsgőzfejlesztő?

 

A gyorsőzfejlesztők sokoldalú szerkezetek, melyekkel a legkülönfélébb fűtési feladatokat láthatjuk el, legyen szó akár egy cukrászda vagy étterem termékeinek előállításáról, de akár egy sörfőzdében is hasznos lehet a komlóval teli tartály forralásához. A felhasználási területeknek gyakorlatilag csak a képzelet szabhat határt. Persze a húsiparban, sőt még akár a papírgyártásban is hasznos lehet egyes folyamatok során.

A gőz kiváló eszköz a tisztításra is, mivel magas hőmérsékleten, nagy tisztaságban a legtöbb baktériumot megöli, továbbá a szennyeződések ellen is remek eszköznek bizonyul. A tisztítás ezen módjának is az a szépsége, hogy bárhol alkalmazható, ahol a tisztítani kívánt felület vagy tárgy bírja a magas hőmérsékletet és a nedvességet, így konyhai asztalok, csempék, de akár műhelyek vagy különböző feldolgozók tisztításában is nagy szolgálatot tehet.

Használja a gőz erejét a mindennapokban kifogástalan minőségű gyorsgőzfejlesztőink segítségével! Ha nálunk vásárol gyorsgőzfejlesztőt, biztos lehet benne, hogy az még hosszú évekig jó szolgálatot tesz majd éttermében, üzemében vagy bármilyen egyéb felhasználási területen!

 

Milyen bojlerkazánnal melegítsünk?

 

Milyen bojlerkazánnal melegítsünk?A bojlerkazán kitűnően alkalmas melegvíz előállítására, többnyire ezt a megoldást választják a háztartásokban is. Mivel nagyon sokféle bojler van már forgalomban a piacon, így a választásnál több szempontot is figyelembe kell venni ahhoz, hogy valóban a legjobbat választhassuk.

Első lépésként mérjük fel, hogy mik az igények. Fontos tudni, hogy mekkora lakáshoz szeretnénk bojlerkazánt venni, hányan fogják használni azt. Az sem mellékes, hogy hol fér el a berendezés, illetve a méret abból a szempontból is fontos, hogy mennyi vizet használunk. Ha rosszul mérjük fel, hoppon maradhatunk vagy éppen fölöslegesen energiát pazarolunk.

A minőség és a teljesítmény több dolog függvénye. A fűtőszál mérete egyenes arányban van a bojlerkazán méretével, a minőséget és az élettartamot pedig meghatározza az alkatrészek alapanyagának minősége, a szigetelés, a tartály falának vastagsága.

Ezekről a szempontokról Ön is tájékozódhat, és meghozhatja döntését minden lényeges információ ismeretében! Kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Biomassza kazánok: A biomassza fogalma és típusai

Biomassza kazánok: A biomassza fogalma és típusaiA biomassza, ahogyan az a nevéből is következik biológiai eredetű szerves anyagot jelent. Megkülönböztethetünk elsődleges biomasszát, ide tartoznak a növények, a másodlagos biomassza az állatvilág szerves anyagai, hulladékai, a harmadlagos biomassza pedig a biológiai eredetű anyagokat felhasználó ipar hulladékai.

A biomassza hasznosítására hazánkban is nyílik lehetőség, hiszen évente körülbelül 53 millió tonna kitermelt szerves anyagról beszélhetünk, ennek pedig több mint a fele hulladék. Mire lehet felhasználni az így keletkező biomasszát? Talajjavításra, takarmányozásra, trágyázásra vagy éppen energiatermelésre, fűtésre is, biomassza kazánokhoz. A biomassza mely típusai használhatóak fel energiaforrásként? Itt van mindjárt az erdőgazdálkodás és fafeldolgozás többféle mellékterméke, a pellet, brikett vagy az apríték. Ezentúl beszélhetünk még a mezőgazdasági termények melléktermékeiről (szalma, kukorica csuhé), az energetikai célokra termesztett növényekről (cukorrépa) vagy az állati biomasszáról (trágya) is.

Keressen minket bizalommal, amennyiben érdeklődik a biomassza kazánok iránt!

Melegvíz kazánok
melegvíz kazánok
 
Gyorsgőzfejlesztők
Gyorsgőzfejlesztők
 
Bojlerkazánok
Bojlerkazánok
 
Térelemes hőközpontok
Térelemes hőközpontok
 
Önhordó kémények
Önhordó kémények
 
Gőzkazánok
gőzkazánok
 
Termoolaj kazánok
Termoolaj kazánok
 
Biomasszakazánok
Biomasszakazánok
 
Gáztalanítós táptartályok
Gáztalanítós táptartályok
 
Tartályok, légtartályok
Tartályok, légtartályok