Az ipari kazángyártás szakértője 1947 óta
  • angol
  • német
  • Magyar

Gyorsgőzfejlesztők

Összesen 1 találat

A gyorsgőzfejlesztők a kisebb víztérfogata kedvezőbb működést tesz lehetővé, gyorsan változó körülmények között, mivel az egész rendszer hőtehetetlensége kis mértékű. Ezzel a berendezéssel gyorsabban felfűthető a víz, vagyis alacsony a reakcióideje és sokkal több sugárzási és felfűtési energia is megspórolható a működtetésével. Emellett a gyorsgőzfejlesztőre igaz az is, hogy a kevesebb energia mellett kevesebb helyet is foglal, a telepítés pedig nem igényel nagy átalakításokat, átépítést, egyszerűen telepíthető berendezés.

Mi a különbség a gyorsgőzfejlesztő és a gőzkazán között?

Technológiai szempontból a két rendszer közötti különbség a gőz előállításának módjában van.

A gőzkazánnál a gőz úgy keletkezik, hogy a víztérben füstcsövek futnak, melyeknek magas hő kibocsátásuk miatt keletkezik a gőz, ami a víztér felett egy gőztérben gyűlik össze, és azt vezetik el. A gőzfejlesztőnél pedig középen van egy tűztér, ami körül vízcsövek futnak, és az ezekben keletkező nagynyomású, telített gőzt vezetik el.

Amennyiben nincs szükség annyi gőzre, mint amennyit a kazán termel, mert például már nem fűtenek gőzzel, így a gőzkazán összhatásfoka rosszabb a sugárzási, vagy indítási veszteség miatt. Nagy különbség még a felfűtési időben van, míg a gőzkazánnak legalább húsz perc kell, hogy felmelegedjen, addig a gyorsgőzfejlesztőknek elég 3 perc.

Gyorsgőzfejlesztőink előnyei

  • A rendkívül vastag hőszigetelésnek köszönhetően alacsony a berendezés sugárzási vesztesége.
  • A tüzelőberendezés széles teljesítménytartományban, 20-100% teljesítményközött biztosítja a berendezés kiváló hatásfokú működését.
  • A vezérlés alap kivitelben alkalmas távoli monitorozásra
  • Az alkalmazott centrifugál szivattyú hosszú élettartalmú, alacsony karbantartási igényű.
  • A tápszivattyú alkalmas 110°C hőmérsékletű tápvíz szállítására, ennek megfelelően termikus gáztalanító is beépíthető a készülék elé.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha modern és megbízható kazánokra van szüksége!