Az ipari kazángyártás szakértője 1947 óta
 • angol
 • német
 • Magyar

Önhordó kémény

Kategória: Referenciák: Önhordó kémények

Általános bemutatás

Az UNIFERRO Kazán-, és Gépgyártó Kft. kazánok, kazánházi berendezések és ehhez kapcsolódó kiegészítő berendezések gyártásával foglalkozik. Ennek a gyártmányprofilnak szerves része az önhordó acéllemez kémények gyártása. Az általunk ajánlott kémények saválló acél haszoncsővel és külső, önhordó szénacél köpennyel kerülnek legyártásra. A külső palást Fe 235B anyagminősítésű szénacél, szemcseszórt felülettel és háromréteg festéssel a kért színre. A belső, haszoncső DIN 1.4571 minőségű saválló acélból készül plazmahegesztéssel. A kémény ásványgyapot belső hőszigeteléssel kerül legyártásra. A teljes kéménymagasság készülhet egyben, vagy a szállítás megkönnyítésére a megrendelő által kért hosszúságú tagokból, a helyszínen összecsavarozható kivitelben. Abban az esetben, ha a kéményben, üzemi állapotban nem lép fel kondenzáció a vonatkozó szabvány szénacél haszoncső alkalmazását is lehetővé teszi. Ebben az esetben a belső palást a teherhordó szerkezet, melyet kívülről ásványgyapot szigetelés és alumínium, vagy horganyzott lemezborítás takar.

A kémény tartozékát képezi a beton alapba kerülő lehorgonyzó szerelvény, az alsó tisztító ajtó, a Meidinger tárcsa és a csapadék kivezető cső. A kéményre a telepítésnek megfelelő kivitelű hágcsó és igény esetén emisszió mérőhely is készül.

A kéményhez kapcsolódó füstcsatornát igény esetén a felállítást követően munkatársaink a helyszínen felmérik és rövid időn belül fel is szerelik.

A kémény kialakítása a megrendelő igényeinek megfelelően történik.

Az önhordó kémény előnyeiről

Az önhordó kéménynek főleg gyárak és ipari épületek esetében van létjogosultsága, ahol a kéménynek különleges követelményeknek kell megfelelnie, éppen ezért speciális kialakítással történik kivitelezése. Előnyeinek listája igen hosszú és meggyőző.

 • A külső réteget képző szénacél cső tökéletesen korrózióálló, a belső köpenycső acélcső pedig saválló kialakításban készül.
 • Az alapozási igénye nem sokkal nagyobb a köpenycső átmérőjénél.
 • A két cső között minőségi és környezetbarát szigetelőanyag, ásványgyapot található.
 • Nevéből eredeztetően nem igényli külső vasszerkezet megtámasztását.
 • A külső és belső acélcső közötti rés elegendő ahhoz, hogy a belső felületek ellenőrizhetők legyenek.
 • Az önhordó kémény tetején kilengés-gátló szerkezet van, amely védi a szerkezetet a szélterheléstől.
 • Telepítése meglehetősen gyors.
 • Hagyományos tégla vagy beton gyárkémények, ipari kémények, központi kémények és erőművi kémények, valamint hagyományos fémkémények és acélkémények kiváltására alkalmas.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha önhoró kéményekre van szüksége!

Sorry, no attachment available !